Събота, 2018-06-23, 9:49 AM
Начало Промишлена естетика и дизайн Регистрация Вход Добре дошли Guest | RSS
Меню

Регистрация

Търсене

Календар
«  Юни 2018  »
НдПнВтСрЧтПтСб
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРОМИШЛЕНА ЕСТЕТИКА И ДИЗАЙН

прием след 8-ми клас

             

Срокът на обучение е четири години. Учениците получават средно образование, трета степен на професионална квалификация след успешно завършен 12-ти клас и успешно положени държавни квалификационни изпити.

           През курса на обучение учениците се запознават с технически характеристики, принципи и процеси в областта на машиностроенето. Изучават се: рисуване, цветознание, формообразуване и други дизайнерски дисциплини. Получават умения за работа със съвременни софтуерни продукти за графичен дизайн.

Развиват се творческите и познавателните способности на учениците, както и умението да използват усвоените знания за антропометричните данни за човека, средствата и методите на труд при проектирането на интериор, екстериор и детайли от тях.

Формират се професионални знания и умения за изграждането на продукти за издателската индустрия,  дизайнерски проекти на печатни изделия,  познаване и боравене с основните понятия от областта на графичния дизайн; спецификите и принципите на работа със специализиран графичен софтуер; познания в сферата на предпечатната подготовка; изграждане на способност за естетическа оценка; усъвършенстване на творческата индивидуалност; създаване на  навици  за системен труд.

Учениците завършили специалност „Промишлена естетика и дизайн” намират реализация във фирми произвеждащи изделия за бита и промишлеността, в офисите на престижни рекламни агенции или изграждат собствени рекламни студиа.

 

Категории
Проекти [50]
Състезания [87]
Прием [11]
Съобщения [69]
Традиции [29]

Анкета
Помогна ли Ви придобитата в ПТГ специалност при намиране на работа?
Total of answers: 44

Посетете
 • РУО - Търговище
 • Министерство на образованието и науката
 • Резултати от матурите
 • Регистър на дипломите за средно образование
 • ------------------------------
 • Държавна агенция за закрила на детето
 • Български червен кръст

 • Статистика

  Статистика онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0

  Real Time Web Analytics
  Copyright PTG_Tg © 2018 Free website builderuCoz