Неделя, 2018-02-18, 9:01 AM
Начало Регистрация Вход Добре дошли Guest | RSS
Меню

Регистрация

Търсене

Календар
«  Декември 2014  »
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Начало » 2014 » Декември » 16 » „CERTIPORT” ПРЕДОСТАВИ ЛИЦЕНЗ НА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ” - ГРАД ТЪРГОВИЩЕ
5:13 PM
„CERTIPORT” ПРЕДОСТАВИ ЛИЦЕНЗ НА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ” - ГРАД ТЪРГОВИЩЕ

„CERTIPORT” ПРЕДОСТАВИ ЛИЦЕНЗ НА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ” - ГРАД ТЪРГОВИЩЕ

Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики” -град Търговище, в сътрудничество с единствен, но значим партньор - „Майкрософт” – България,  реализира заложените дейности по проект №BG051PO001-0034 „Актуализиране на образователния процес в Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики”, град Търговище в сътрудничество с работодател в сферата на ИКТ”. Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз по Схема  BG051PO001-4.3.05 „Развитие на професионалното образование и обучение в сътрудничество с работодателите”. Общата стойност на проекта е 123 130,39 лева

Една от дейностите  по проекта беше Изграждане на образователен парк за нови знания, умения и компетентности, осигуряващ подходяща инфраструктура, подпомагаща обучителния процес в професионалната гимназия, който включва „Виртуална лаборатория” и тестов център за професионална сертификация. Виртуалната лаборатория е учебна зала, базирана на компютърни терминални решения от висок клас чрез технологията Виртуализация. Тази технология позволява от един сървър да се управляват множество и различни по своята същност и функционалност софтуерни програми – както сървърни приложения (SQL Server, Windows Server), така и среди за разработка (.NET, Expression Studio). По този начин Виртуалната лаборатория може да се използва за провеждане на обучение по всички модули, залегнали в проекта, както и за учебни занятия от задължителна и извънкласна подготовка за работа с Microsoft Office. Избраната технология кореспондира с 4 - годишната програма на Министерство на образованието и науката за „Осъвременяване и разширяване на технологичната материална база в училищата чрез въвеждане на компютърни терминални решения“. Техническата спецификация е базирана на одобрената от МОН техническа спецификация за решения от висок клас и включва хардуерно оборудване и софтуер.

Обучението в тестовия център ще се провежда от учители от ПТГ " Цар Симеон Велики, преминали обучение за работа с новите сървърни приложения и приложения за разработка в 2 направления, покриващо 4 отделни продукта:

- Сървърни приложения – Windows Server, SQL Server

- Приложения за разработка - .NET, Expression Studio.

Избраните продукти са в съответствие с Държавните образователни изисквания за Учебно съдържание, а именно: Обектно ориентирано програмиране (.NET, Expression Studio), управление на бази данни (Windows Server, SQL Server), както и Microsoft Office.

Изграденият  Тестов център за професионално сертифициране на уменията е ключов за успешните крайни резултати от обучението на учениците. В световен мащаб има две сертифициращи организации, които след успешно полагане на сертификационен изпит издават световно валиден продуктов сертификат - Prometric  и  Certiport. Право да провежда сертификационни обучения има образователна организация, разполагаща с пре-дефинираната компютърна техника. От месец ноември 2014г. Certiport предостави лиценз на Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики” - град Търговище.

Изграденият тестов център може да се използва както за нуждите на проекта, така и за бъдещо сертифициране на ученици, учители и служители от ПТГ „Цар Симеон Велики” и други желаещи. На успешно преминалите ще бъдат издавани  професионални сертификати, гарантиращи високи технологични компетенции.

Диплома за професионално образование в комбинация с професионален сертификат е най-сигурното доказателство за технологичните компетенции на всеки един човек.

 

Категории: Проекти | Преглеждания: 391 | Добавено от: ptgtrg | Рейтинг: 5.0/1
Категории
Проекти [48]
Състезания [81]
Прием [9]
Съобщения [65]
Традиции [29]

Анкета
Помогна ли Ви придобитата в ПТГ специалност при намиране на работа?
Total of answers: 34

Посетете
 • РУО - Търговище
 • Министерство на образованието и науката
 • Резултати от матурите
 • Регистър на дипломите за средно образование
 • ------------------------------
 • Държавна агенция за закрила на детето
 • Български червен кръст

 • Статистика

  Статистика онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0

  Real Time Web Analytics
  Copyright PTG_Tg © 2018 Free website builderuCoz