Неделя, 2018-04-22, 1:16 AM
Начало Регистрация Вход Добре дошли Guest | RSS
Меню

Регистрация

Търсене

Календар
«  Септември 2014  »
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Начало » 2014 » Септември » 28 » „Колата, която пази околната среда – вчера, днес и утре!”
11:19 AM
„Колата, която пази околната среда – вчера, днес и утре!”

„Колата, която пази околната среда – вчера, днес и утре!”   

    Това е мотото на проектното предложение по Ключова дейност 2 – „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“, дейност „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, по която ПТГ „ Цар Симеон Велики”- Търговище ще реализира дейности съвместно със сродни училища от Франция и Италия за периода 2014-2016 г.

   Основнатa цел на проекта е прилагане на иновативни практики в областта на автотранспортната техника, водещи до повишаване на качество на преподаване и обучение. Той ще повлияе положително и за развитие и прилагане в живота на технологии, които опазват околната среда. Проектът ще спомогне да се осъществи обмен на добри практики при езиково обучение на учениците по професията. Ще се изградят нови връзки между професионалните училища и фирми от региона.

  По учебен план в нашето училище се изучава устройството, поддръжката и експлотацията на автотранспортната техника. Електромобилите и хибридните автомобили са новости, които са засегнати малко в дейстащите програми и то в теоретичен аспект. Проектът ще помогне да се актуализира образователния процес и да се засили практическата дейност за работа с електромобили и хибридни автомобили. Обогатените знания и умения на учетелите по професионална подготовка  и учениците от специалността  ще допринесе за разработване  в извънкласни форми на различни транспортни средства, които се задвижват с елекродвигатели – картинги, мотопеди и др.

    Чрез сътрудничество със завода за акумулатори на фирма Енерсис в Търговище, ще работим за повишаване на ефиктивността и обема  на акумулаторните батерии, използвани в превозните средства.

   Обогатените знания и умения на учителите по професионална подготовка и учениците ще допринесaт за разработване в извънкласни форми на различни транспортни средства, които се задвижват с елекродвигатели – картинги, мотопеди и др.

    Предвиждат се  1 или 2 срещи в България в зависимост от програмата на проекта   и още толкова посещения в базите на нашите партньори.Материалите за всяка среща предварително ще се разработват от участниците в електронен вид  и ще се предоставят на всички партниращи организации с цел ефективно участие на всички в планираните дейности. Домакините ще осигуряват материално срещите на участниците /макети, съоражения, уреди/ съобразени с  конретен предварително установен дневен ред.

Категории: Проекти | Преглеждания: 256 | Добавено от: ptgtrg | Рейтинг: 0.0/0
Категории
Проекти [49]
Състезания [84]
Прием [10]
Съобщения [66]
Традиции [29]

Анкета
Бихте ли препоръчали на Ваши близки обучение в ПТГ?
Total of answers: 59

Посетете
 • РУО - Търговище
 • Министерство на образованието и науката
 • Резултати от матурите
 • Регистър на дипломите за средно образование
 • ------------------------------
 • Държавна агенция за закрила на детето
 • Български червен кръст

 • Статистика

  Статистика онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0

  Real Time Web Analytics
  Copyright PTG_Tg © 2018 Free website builderuCoz